Szeptember 7 és 10 között zajlanak le a Hirling József Lovasparkban az idei Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság döntői. A gyermek, ifjúsági fiatal, amatőr, öregfiúk és felnőtt egyéni kategóriák mellett csapatversenyeket is tartanak. A rendezők szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be az istállók környékén, e mellett a sportolók és a közönség maximális kiszolgálása is cél a magyar bajnokságon.

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság helyszínén minden kész a pályákon, az istállókban és a kiszolgáló létesítményekben. A versenyszámokat csütörtök reggel 9 órától tartják a jól felkészített füves pályán. A négy nap során közel négyszáz startot láthatnak a nézők. A négyévszakos melegítő pálya ideális feltételeket nyújt a lovasoknak a startok előtti felkészüléshez. Az istállók zártterületen lesznek, ahová csak a rendező által kiadott, karszalagot viselő hivatalos személyek léphetnek be. Erősítették a lovak elhelyezési biztonságát a szervezők azzal, hogy a verseny idején valamennyi istállót kamerával láttak el.

Hazánk legjobbjai neveztek a bajnokságra és óriási versengés várható a díjakért. A felnőtteknél nyeregbe  száll a címvédő ifjabb Szabó Gábor (fotón) és az ötszörös magyar bajnok, Horváth Balázs is. Az ifjúságiaknál az idei ifi Eb hatodik Weinhardt Virág címvédésre készül, a fiatal lovasoknál ifjabb Lázár Zoltán szintúgy. Az amatőröknél Busi Sándor is megismételni készül elmúlt évi sikerét. A gyermekkorosztálynak új bajnoka lesz, mert a tavalyi győztes, Alasztics Aliz már az ifjúsági lovasok táborát erősíti. A csapatversenyeknél nagy a belső mozgás, így ott nehéz jósolni. Újdonság, hogy az öregfiúk kategóriában is magyar bajnokot hirdetnek egyéniben és csapatban egyaránt.

A nézők óriás kivetítőn, az élő eseményekkel párhuzamosan követhetik a versenyt a halasi arénában. A közönség eligazodását, a lovasok és a lovak terén az Eurosportból ismert szakkommentátor, Szebényi Dániel segíti. A látogatóknak hatalmas vendéglátósátorban lesz módjuk kipróbálni a dél-alföldi étel és italkülönlegességeket, ahol közben óriásmonitoron követhetik a pályán történteket. Az elő és középdöntők csütörtökön és pénteken láthatók, szombaton kerül sor a gyermek és csapatbajnokság döntőire. Vasárnap 9 órától az amatőr, ifjúsági, fiatal lovasok döntői lesznek a felsorolás szerint. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó, kétfordulós felnőtt finálé 15 órakor kezdődik. Az akadálymagasságokat először 150 centiméterre, a második körben 155-re emelik, és aki a legkevesebb hibaponttal, a leggyorsabban végez, a díjak mellett, azé lesz a Fiat Tipo személyautó. A rendezvényre ingyenes a belépés.

Részletes információk, a www.dijugratoob.hu honlapon találhatók.