A vád szerint a 42 éves vádlott és az ügy sértettje, egy bajai férfi, barátok voltak, a vádlott többször segített alkoholista barátjának, így 2019 tavaszán be is fogadta a kiskunmajsai otthonába. A sértett ennek ellenére 2019. június 13-án – amíg a vádlott dolgozni volt – ellopta a vádlott élettársának pénztárcáját, benne 42 ezer forint készpénzzel. A sértett a zsákmányt rövid idő alatt el is költötte.

A lopásra fény derült és a vádlott két nappal később, június 15-én, telefonon számon kérte a sértettet. A barátját meglopó férfi megígérte a vádlottnak, hogy a lopott pénzt le fogja dolgozni nála. Erre a vádlott megengedte a sértettnek, hogy visszajöjjön a házába.

Még június 15-én délután a sértett vissza is tért a vádlott otthonába, ahol az udvaron ismét elnézést kért a történtek miatt és megígérte az enyhén ittas szállásadójának, hogy megadja neki az ellopott pénzt. Eközben azonban megérkezett a vádlott ittas bátyja, aki a lopás miatti felháborodásában ököllel többször megütötte a sértett arcát.

A sértett emiatt menekülni kezdett és a kerítésen átugorva az utcára szaladt. Ezt látva a vádlott is indulatba jött, a sértett után futott és az utcán utolérve elkezdte visszaráncigálni a ház felé. A sértett próbált szabadulni, de a vádlott dühében legalább kétszer ököllel fejbe ütötte, amitől a sértett a jobb oldalára esett a térkövezett járdán. Ezután a gumipapucsot viselő vádlott a földön fekvő sértett bal oldalába legalább kétszer nagy erővel belerúgott.

A további bántalmazást a vádlott hozzátartozói akadályozták meg, a sértett pedig elsietett a helyszínről. Mivel rosszul érezte magát és nehezen kapott levegőt, egy rokonától kért segítséget, aki értesítette a mentőket, majd gondoskodtak kórházba szállításáról. A vádlott bántalmazásai miatt a sértettnek közvetlenül életveszélyes sérülésként két bordája is eltört.

A szabadlábon védekező vádlottat – akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A sértett ellen a lopás miatt szabálysértési eljárás, míg a vádlott bátyja ellen könnyű testi sértés miatt külön nyomozás indult.