Az M1 riportja szerint eddig akár 5-6 hetet is kellett várni arra, hogy valaki vizsgát tehessen a jogosítvány megszerzése érdekében. A várakozás oka főként az volt, hogy a közhivatalnoki státuszú vizsgabiztosok csak hivatali időben, jellemzően hétköznap délelőttönként tudtak vizsgáztatni.

Január elsejétől azonban a vizsgabiztosok az úgynevezett Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. alkalmazottai lesznek, így amellett, hogy magasabb lehet a fizetésük, a munkaidejük is várhatóan rugalmasabb lesz.

Gyorsabban lehet jogosítványt szerezni - VIDEÓVAL
 

 

Fejszés Zoltán, a Mazsola Jogsitanoda vezetője az M1-nek elmondta: azzal, hogy a vizsgabiztosok kikerülnek a közhivatalnoki státuszból, szabadon vezényelhetők lesznek akár délutáni vagy hétvégi vizsgára is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont megvalósításával országosan, minden képző- és vizsgahelyen egységes módszertan alapján és azonos műszaki színvonalon történik majd a vizsgáztatás. Arra számítanak, hogy az egységesítés hosszútávon hozzájárul a közlekedésbiztonság javításához is.