Egy nagybaracskai asszony tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon 2018. március 27-én csalás miatt. Az akkor 65 éves nő elmondta, hogy a mobiltelefonon kapott hívást egy ismeretlentől, aki azt állította, ha elutal egy megadott bankszámlaszámra 75 ezer forintot, akkor a dupláját kapja vissza. A sértett a tranzakciót végre is hajtotta. A sikeres ügylet után a telefonáló újabb öt utalásra vette rá gyanútlan áldozatát. Rövid idővel később egy másik számról még felhívták az asszonyt, és biztosították arról, hogy az ígért összeget meg fogja kapni, ám a pénzét soha nem látta viszont.

A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy ugyanarról a mobilszámról egy tarjáni és egy budapesti nőt is felhívtak, és hasonló módszerrel károsították meg mindkettejüket.

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével egy 20 éves salgótarjáni nőt gyanúsítanak. Őt az ügyben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.